Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa Romeo 156 1.8 Проблем при палене ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

+
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Не го сложих защото ми казаха,че немогат да ми дадат гаранция,за компа които ще ми сложат.И те неискаха да се ангажират,защото ще ми земат парите,ама ако нещто не е както трябва ще има разправии...
      Засега така ще е първо палене за деня няма да пали от първия път и това е...

Comment

Колега, при мен проблемът се реши със подмяна на една дюза, която течеше и дебитомер. Имах същите симптоми. Успех!
        2003 166 3.0 V6 Distinctive, 2016 Skoda Fabia 1.2TSI DSG
        ex 33 1.5 Boxer, 155 1.8 T.S., 156 2.0 T.S., 166 2.5 V6, 159 2.4 JTDm Q-Tronic
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Vesko84 Покажи съобщение
          Колега, при мен проблемът се реши със подмяна на една дюза, която течеше и дебитомер. Имах същите симптоми. Успех!

Колега писах ти ЛС.

Comment

Не са и дюзите...Направо ще се самоубия...

Comment

Колко неща трябва да смениш докато отидеш и си направиш качествена диагностика нека да се погледне каква е сместа(гориво въздушната) на място и в движение. С каква лабмда сонда е колата и кога е сменяна за последно. Има доста причини за това което описваш но най вече се дължат на богата смес или което може да се дължи на проблеми с ламбда сонда дебитомер дюзи и не знам още какво, или просто може ламбда сондата да е забила или да не работи както трябва.
              156 1,8 ТS 99
              Nissan Murano 2005

Comment

Ламдата ми е на 4 5 хиляди километра.но въпреки това пробвах с още 3.Дебитомера ми е на 3 седмици,пробвах и с друг...Абе абсолютно всичко е сменяно и пробвано.Човека които ми прави колата от сервиза ми каза,че авансът ми бил много малък...продължавам да търся изход от тази гадна ситуация...

Comment

Авансът е малък в следствие на друго нещо. По принцип на студен мотор да речем при 10 градуса аванса трябва да е около 15 градуса. При по-ниски температури може да стига и до 18. Тези адаптации на ЕКУ-то са свързани с много неща. Включително и аванс в студените режими.

Не бъди поредния който ще смени почти всичко по колата и точно това което трябва не, а вземи отиди на качествена диагностика. Проблема ти не е сложен
                  Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

А налягането на бензина някой мерил ли го е
                    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Platinatabe Покажи съобщение
                      Ламдата ми е на 4 5 хиляди километра.но въпреки това пробвах с още 3.Дебитомера ми е на 3 седмици,пробвах и с друг...Абе абсолютно всичко е сменяно и пробвано.Човека които ми прави колата от сервиза ми каза,че авансът ми бил много малък...продължавам да търся изход от тази гадна ситуация...
                      А като сменяш тези неща дали се зануляват адаптивните параметри на ЕКУ-то щото ако не се занули трябва повече време да се адаптира екуто към новото положение. Т.Е сменяш в сервиза отиваш си увас палиш и казваш ъсщата работа а на практика сондата не е адптирана и общо взето нещата са си както преди. Даже ако само се занулят настройките без да сменяш нищо е много вероятно първите няколко дни всичко да е наред.
                      Общо взето ОЕМ е прав трябва си човек който разбира от диагностика и който знае какво прави, а не стрелба на посоки
                      156 1,8 ТS 99
                      Nissan Murano 2005

Comment

Working...
                      X